FIS pohvalio sljemensku utrku

Direktor utrka Svjetskog kupa za skijaše Guenther Hujara je nakon redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu izrazio zadovoljstvo i velike pohvale Organizacijskom odboru slalomskih utrka za skijašice i skijaše koje će se održati 4. i 6. siječnja sljedeće godine, te je posebno istaknuo kako su utrke na Sljemenu postale nezaobilazne i klasične utrke Svjetskog kupa koje su našle svoje mjesto u programu FIS-a najmanje do 2016. do kada su napravljeni kalendari.

Hujara nije propustio spomenuti kako sljemenske utrke visoko kotiraju među utrkama Svjetskog kupa, odmah uz bok utrkama u Kitzbuehelu i Wengenu, te je posebno istaknuo veliku podršku FIS-a Gradu Zagrebu i Organizacijskom odboru na besprijekorno obavljenoj organizaciji utrke.

Ove godine nemam nikakvih primjedbi pri tehničkoj inspekciji, ona je ovaj put u funkciji promocije utrke, rekao je Hujara spomenuvši potrebu poboljšanja vodnih kapaciteta i izgradnje još jednog akumulacijskog jezera za proizvodnju snijega na Sljemenu.

Jezero nije uvjet za održavanje utrka, ali bi uvelike pomoglo kako organizatorima u lakšoj pripremi, tako i smanjenju rizika od otkazivanja utrke zbog vremenskih nepogoda. Usto bi i produžilo sezonu za skijaše rekreativce na Sljemenu", dodao je Hujara.

Zagrebački gradonacelnik Milan Bandić istaknuo je kako je ponosan organizacijom utrka za Snježnu kraljicu koja je kruna sportskih dogadanja u Gradu Zagrebu i uvelike doprinosi turističkoj ponudi i pozicioniranju Grada Zagreba i Hrvatske na svjetskim kartama.

Što se tiče izgradnje jezera i gondole prema vrhu, čeka se izrada prostornog plana Parka prirode Medvednica i nakon toga Grad Zagreb će podržati te projekte, rekao je Bandić.

Direktor utrka Vedran Pavlek napomenuo je kako će se sljedeće sezone ženska utrka na Sljemenu održati već po deveti put, a muška po šesti put.

Ženska utrka će ovaj put biti noćna, dok će muška biti dnevna, jer će se nakon nje ponovno održati humanitarna utrka legendi, izjavio je Pavlek.