Blanka znala da će odustati

Blanka Vlašić bila je gošća posljednjeg Celebrity Stagea ovogodišnjeg ATP turnira u Umagu, samo dan nakon što je objavila da neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu. O odustajanju od nastupa na Olimpijskim igrama kaže da se s tim pomirila već prije nekih mjesec dana i da je jučer bilo konačno vrijeme objaviti to i javnosti.

Cijela ova fama je nešto što sam ja već proživjela kad sam shvatila da je velika mogućnost da neću moći nastupiti. Jučer smo poslali objavu medijima, a ja sam poslije ručka otišla spavati tako da se sve odvijalo dok sam se odmarala i prošlo je dosta bezbolno za mene, s obzirom na sve što sam prolazila zadnjih mjeseci. Teško da možete očekivati da će se u sportskoj karijeri sve odvijati onako kako ste planirali i ako je ovo najteže što ću doživjeti, bit će to dobro, izjavila je hrvatska rekorderka u skoku vis.

Najteže joj je bilo jutro nakon skakanja u svibnju kad joj je doktor priopćio da se bakterija aktivirala preko noći.

Toliko me boljelo da sam hodala uz pomoć štaka i tad sam razmišljala samo o zdravlju. Kad mi je doktor rekao da je u pitanju ipak samo infekcija, bila sam presretna da imam i dalje priliku baviti se onime čime volim, kazala je Blanka.

Ona je u Umag došla podržati u finalu svog prijatelja i kolegu Marina Čilića.

Jako sam optimistična u vezi večerašnjeg meča i jako je lijepo kad na vrhunskim natjecanjima u Hrvatskoj pobjeđuju Hrvati. Znam kakav je osjećaj u Zagrebu osvojiti Hanžek i želim Marinu da takvo zadovoljstvo doživi večeras, poručila je Blanka Vlašić.