Čilić u finalu Umaga

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić drugu će godinu zaredom igrati u finalu ATP turnira Croatia Open u Umagu, on je u polufinalu svladao prošlogodišnjeg pobjednika Ukrajinca Oleksandra Dolgopolova sa 7:5, 6:2 nakon sat i 21 minute igre.

Čilić je tako uspio uzvratiti Dolgopolovu za poraz u prošlogodišnjem finalu Umaga kada je Ukrajinac bio uspješniji sa 6:4, 3:6, 6:3.

U nedjeljnom finalu od 20 sati Čilić će igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa koji je u prvom polufinalu svladao sunarodnjaka i prvog nositelja turnira Fernanda Verdasca sa 6:2, 6:7 (5), 6:1 nakon gotovo tri sata igre.

Čilić je do svog trećeg finala ove godine, nakon Muenchena (poraz) i Queen'sa (pobjeda) stigao usprkos samo 44 posto ubačenog prvog servisa, a veliku pomoć imao je u suparniku koji je napravio mnoštvo neprisiljenih pogrešaka.

Dolgopolov je odlično otovrio susret, poveo sa 3:1, ali tada je počeo griješiti i dopustio Čiliću povratak u susret. Naš je igrač u prvom setu čak tri puta uspio oduzeti servis Ukrajincu, te se spasiti iz situacije kada je gubio sa 4:5 uz servis Dolgopolova. U prvom je setu Čilić imao samo četiri neprisiljene pogreške, a Dolgopolov 20. U drugom setu Čilić je oduzeo servis Dolgopolovu za vodstvo od 2:0, tu je prednost držao do 5:2, a tada je ostvario još jedan "break" i tako okončao susret.

U karijeri je Čilić osvojio sedam ATP turnira, ali niti jednog na zemljanoj podlozi. U nedjelju će u Umagu imati četvrti pokušaj, dosada je gubio dva puta u Muenchenu (2010, 2012) i jednom u Umagu (2011).

Ukoliko osvoji Umag, Čilić će postati tek drugi hrvatski igrač pobjednik našeg najstarijeg ATP turnira, dosada je to uspjelo samo Goranu Prpiću 1990. godine.

POLUFINALE:

MARIN ČILIĆ (HRV/2) - Oleksandr Dolgopolov (Ukr/3) 7:5, 6:2
Marcel Granollers (Špa/4) - Fernando Verdasco (Špa/1) 6:2, 6:7 (5), 6:1