Slavlje Gaya u Londonu

Od sinoćnjih uzbuđenja na mitingu Dijamantne lige u Londonu izdvojimo utrku na 100 metara u kojoj je slavio Amerikanac Tyson Gay s vremenom 10:03. Drugi je bio njegov sunarodnjak Ryan Bailey, a treći Jamajčanin Nesta Carter.

Američki sprinter Aries Merritt pobijedio je u utrci na 110 metara s preponama s najboljim rezultatom sezone od 12.93 sekunde, što je samo šest stotinki sporije od svjetskog rekorda Kubanca Dayrona Roblesa.

Merrittu je ovo već drugi put ove sezone kako je trčao 12.93, prvi je put to ostvario 30. lipnja u Eugeneu. Portorikanac Javier Culson je također izjednačio vlastiti najbolji rezultat ove sezone, on je po drugi put u 2012. 400 metara s preponama svladao za 47.78 sekundi. Isto mu je pošlo za rukom i prije tjedan dana u Parizu. Kod žena na 200 metara slavila je Sharonda Williams s vremenom 22.75.

U Blanikinoj disciplini skoka u vis, pobjednica je Amerikanka Chaunte Howard Lowe koja je jedina preskočila dva metra. Iznenađenje je tek djeljenje treće pozicije Ane Čičerove sa spornih 194 centimetra sa Španjolkom Ruth Beitiaom.