Hajduk i Šibenik pred dogovorom

Hajduk i Šibenik približili su se konačnom rješenju dugogodišnjeg spora oko plaćanja odštete od 4,5 milijuna kuna koju je Hajduk, temeljem odluke Trgovačkog suda od 12. srpnja ove godine, dužan platiti Šibeniku za prelazak igrača Ante Rukavine u grčki Panathinaikos 2008., a zbog čega je Hajduk pod suspenzijom Hrvatskog nogometnog saveza.

Na sastanku održanom u prostorijama HNS-a na inicijativu novih vodećih ljudi hrvatskog nogometa odlučeno je kako će se u srijedu ponovno sastati čelnici oba kluba i konačno riješiti svoj spor.

Sastanak je bio vrlo konstruktivan, obje su strane pokazale visoku razinu diplomacije. Postignut je dogovor da se nađe rješenje što je velik iskorak jer se izašlo iz pat-situacije. Osobno sam vrlo zadovoljan sastankom i vjerujem da će idućeg tjedna sve biti riješeno. O detaljima ne bih, to prepuštam klubovima, izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Približili smo se rješenju problema. Ne mogu ništa više konkretno reći, ali radimo sve što je u našoj moći da što prije riješimo ovaj problem, izjavio je nakon sastanka predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Josip Paladino.

Hajduk je danas napokon priznao svoj dug, a to je velik pomak u odnosu na dosadašnje stanje, izjavio je direktor Šibenika Marko Karađole.

Zbog suspenzije HNS-a Hajduk nije smio igrati pripremne prijateljske utakmice za novu sezonu, a pod upitnik mu je stigla i utakmica prvog kola u kojem 22. srpnja igra u Puli protiv Istre 1961. Šibenik je u međuvremenu završio u drugoj ligi, zaradio suspenziju HNS-a zbog neplaćanja obveza prema svojim igračima te ima blokirani račun. U slučaju da mu se ne ukine suspenzija, Šibenik bi mogao izgubiti i drugoligaški status.