Blanka propušta Olimpijske igre

Dvostruksa svjetska prvakinja u skoku u vis i osvajačica srebrnog odličja s prošlih Olimpijskih igara u Pekingu, Blanka Vlašić otkazala je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu koje počinju za 13 dana.

Odgađala sam svoju odluku da otkažem London nadajući se čudu. Sada je izvjesno da moj nastup na Olimpijskim igrama nije realan, rekla je Blanka na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Stanje sa mojim skočnim zglobom i ahilovom tetivom je sve bolje, a treninzi su sve kompleksniji. Vrijeme je ono što mi nedostaje, kazala je Vlašioć.

Najbolja hrvatska sportašica posljednjih godina zbog komplikacija nakon operacije ahilove tetive ove zime nije se mogla adekvatno pripremiti za nastup na Igrama u Londonu.

Da se nije dogodila infekcija, koja me vratila na početak, vjerojatno bih uspjela potpuno sanirati ozljedu i pripremiti se za nastup na Igrama. Iza mene su tri nastupa na OI, a želja mi je da sudjelujem i u Brazilu i barem još na jednim nakon njega, dodala je Blanka istaknuvši kako ima što-šta reći na skakalištima diljem svijeta, te kako ovu situaciju prihvaća kao priliku za novi početak.