Terry oslobođen optužbe za rasizam

Sud u Westminsteru oslobodio je stopera europskog prvaka londonskog Chelseaja i bivšeg kapetan engleske reprezentacije Johna Terryja od optužbe za rasističko vrijeđanje braniča Queens Park Rangersa Antona Ferdinanda tijekom prvenstvene utakmice odigrane još u listopadu prošle godine.

Slučaj Terry za izravnu je posljedicu imao ostavku Talijana Fabija Capella na mjesto engleskog izbornika u veljači kada talijanski stručnjak nije želio prihvatiti odluku čelnika Engleskog nogometnog saveza o oduzimanju kapetanske vrpce Terryju.

Prilikom unakrsnog ispitivanja Ferdinand je priznao kako je tijekom karijere često koristio neprimjereni vokabular u raspravama s igračima protivničkih momčadi, a da je do incidenta s Terryjem došlo nakon što je kapetan Chelseaja tražio kazneni udarac za svoju momčad. Terry je, pak, izjavio kako je izgovorio riječi koje bi se mogle protumačiti kao rasističko vrijeđanje samo prilikom sarkastičnog ponavljanja Ferdinandovog obraćanja njemu.

Mirovni sudac slaže se kako gospodin Terry mora odgovarati za svoj postupak, ali nakon što je čuo sve dokaze oslobodio ga je optužbe za rasističko vrijeđanje, stoji u obrazloženju odluke.