Juniori u finalu EP-a

Hrvatska muška juniorska rukometna reprezentacija igrat će u finalu Europskog prvenstva u Turskoj nakon što je u polufinalu nadigrala vršnjake iz Slovenije s 30:23.

Ovo je novi velik uspjeh generacije koja se prije dvije godine u Crnoj Gori okitila naslovom europskog kadetskog prvaka te nastavak izvrsnih rezultata i uspjeha naših juniorskih generacija. Protivnik u nedjeljnom finalu bit će Španjolska koja je u drugom polufinalu svladala Švedsku s 29:26 nakon produžetaka.

Bilo je lakše od očekivanja, ali se mora znati da je 20 minuta bilo u egalu i da su nas dobro stisnuli i da smo odreagirali dobro prvenstveno u obrani. S ovakvom obranom i Filipom Ivićem na vratima teško da su mogli nešto više napraviti. Obratili smo posebnu pažnju na Šoštariča i Mačkovšeka, malo smo ih više pritisnuli, time i njihov napad. Mislim da smo uspjeli napraviti dobru taktičku pripremu. Malo me zabrinjava Mandalinićevo koljeno, izgleda da je dobio udarac i to može biti problem, prvi su dojmovi izbornika Slivija Ivandije.

Hrvatska je prije dva dana već svladala Španjolsku u posljednjem susretu drugog kruga. Tom pobjedom hrvatski juniori izborili su polufinale.

Za finale ćemo uspjeti izvući posljednje snage da pokušamo osvojiti zlato. Bit će to fantastična utakmica. Od Španjolaca smo izgubili finale Mediteranskog prvenstva, dobili smo ih u finalu EP-a prije dvije godine, oni su prošle godine na Svjetskom prvenstvu igrali finale. Dobili smo ih prije dva dana, ne treba ni govoriti koliko je to bila vrijedna pobjeda u drugom krugu, najavio je Ivandija posljednju utakmicu turnira.

Juniorke osvojile 10. mjesto

Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija osvojila je 10. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Češkoj. U susretu za 9. mjesto naše juniorke poražene su od Danske sa 27:28 nakon izvođenja sedmeraca (nakon 60 minuta bilo je 20:20).