HNS-ov kampus u Makarskoj?

Splitsko-dalmatinska županija, Grad Makarska i Općina Baška Voda nude Hrvatskom nogometnom savezu zemljišta za izgradnju kampa za pripreme reprezentacije. Kako ne bi propalo pet milijuna eura koje za tu svrhu daje UEFA, a koji se moraju iskoristiti do kraja godine, u županiji nude zemljište i ističu kako za početak izgradnje nedostaje još samo lokacijska dozvola.

Plan izgradnje novinarima su izložili splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek, te načelnik Baške Vode Joško Roščić koji će službeni dopis o ponudi poslati u HNS.

Mi bacamo lopticu na način da kažemo da u 10. mjesecu se može na našem području početi gradit taj kamp, što sigurno nema nitko u Hrvatskoj, rekao je Sanader.

Na konferenciji za novinare rečeno je kako su čelnici Makarske rivijere još 1999. godine nudili tadašnjim čelnicima HNS-a Zorislavu Srebriću i Vlatku Markoviću da se kamp izgradi u Dalmaciji kako se nogometaši ne bi pripremali u Sloveniji, no tako nešto nikada nije realizirano.

Imamo konkretne planove za kamp HNS-a koji bi dijelom bio u Baškom Polju, na lokaciji bivšeg Dječjeg sela i vojnog odmarališta, a dijelom u Makarskoj i to pod motom 'Zbogom Antalyjo, dobrodošla Dalmacijo', rekao je župan Sanader.

Radi se o prostoru od oko 70.000 metara četvornih uz koji bi niknula četiri nogometna igrališta s pratećim sadržajima i hotelom. Splitski župan je naglasio kako njegova županija želi razviti sportski turizam.

Mislimo da će Hrvatski nogometni savez, novo rukovodstvo ozbiljno razmislit o ovoj našoj ponudi jer su argumenti na našoj strani, rekao je Bebek.

Bebek je istaknuo kako na Makarskoj rivijeri žele izgraditi kapacitete novog kampa HNS-a na kojem će se moći pripremati najbolje svjetske nogometne reprezentacije.