Cancellara odustao od Toura

Prvi nositelj žute majice na ovogodišnjem Tour de Franceu, četverostruki svjetski prvak u vožnji na kronometar i aktualni olimpijski pobjednik u toj disciplini, Švicarac Fabian Cancellara (31) odustao je od daljnjeg nastupa na ovogodišnjoj utrci, te neće započeti današnju 11. etapu koja će se voziti u Alpama od Albertvillea do vrha uspona na La Toussouire iz obiteljskih razloga.

Ja nisam samo biciklist, već i suprug i otac koji očekuje rođenje još jednog djeteta. Moja je osobna želja biti uz suprugu Stefanie prilikom rođenja našeg drugog djeteta. Taj je 'trofej' mnogo važniji od još jedne etapne pobjede na 'Touru' ili olimpijske medalje. Već sada moram zahvaliti svojoj supruzi na strpljenju tijekom posljednjeg mjeseca njezine trudnoće i najmanje što mogu učiniti je pomoći joj tijekom ovih dana, objavio je Cancellara.

Svi moji momčadski kolege i šefovi ekipe razumiju moju odluku i slažu se s njom, dodao je Cancellara.

Cancellara je otputovao k supruzi u Bern, te bi se natjecanju trebao vratiti na Olimpijskim igrama u Londonu gdje bi trebao nastupiti u cestovnoj utrci 28. srpnja i na kronometru 1. kolovoza.