Palmeiras pobjednik brazilskog Kupa

Nogometaši Palmeirasa osvajači su brazilskog Kupa za ovu godinu nakon što su u uzvratnom susretu finala na gostovanju kod Coritibe odigrali 1:1 i tako zadržali 2:0 prednost iz prve utakmice.

Coritiba je povela u uzvratu golom Ayrtona (61), a na 1:1 izjednačio je Betinho (66). Treneru Palmeirasa Luizu Felipeu Scolariju ovo je četvrti naslov pobjednika brazilskog Kupa u karijeri, a drugi s Palmeirasom. Prvoga je osvojio još 1998. godine, a najblji je bio i s Gremiom 1994., te Criciumom 1991.

Scolari je prije 10 godina s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka, a ovaj trofej mu je tek drugi nakon tog uspjeha. Jedini naslov koji je osvojio između 2002. i 2012. je onaj prvaka Uzbekistana s Bunyodkorom 2009.


Osam ljudi ubijeno u slavlju

Osam osoba je poginulo, a tridesetak je ozlijeđeno u Sao Paulu U slavlju navijača Palmeirasa nakon osvojenog Brazilskog Kupa.

U Osascu, dijelu Sao Paula, okupilo se više tisuća navijača Palmeirasa, a potom je izbio okršaj vatrenim oružjem u kojem je ubijeno osam ljudi. Policija još ispituje je li se radilo o neobuzdanome slavlju ili obračunu kriminalnih skupina.