Umaški turnir otvoren pobjedom Kuznjecova

U prvom susretu dana, kojim je i otvoreno 23. izdanje ATP turnira Vegeta Croatia Opena u Umagu, Rus Andrej Kuznjecov, opravdao je pozivnicu organizatora i sa 6:3, 5:7 i 7:6 (5) slavio protiv Španjolca Daniela Munoz-De La Navu.

Plasman u osminu finala izborili su i sedmi nositelj Slovak Martin Kližan te Nijemac Matthias Bachinger. Kližan je slavio protiv Slovenca s pozivnicom Aljaža Bedenea sa 6:2 i 6:2, a Bachinger protiv Portugalca Joaa Souse sa 6:7 (5), 6:1 i 7:6 (6).

U utorak će na teren prva trojica hrvatskih predstavnika. U izravnom prijenosu od 17.30 na našem Drugom programu pogledajte dvoboj Antonija Veića i Slovenca Blaža Kavčiča.

Odmah nakon njih na centralnom terenu igrat će Ivan Dodig i peti nositelj Argentinac Carlos Berlocq. Snimku tog dvoboja možete pogledati na HTV-u 2 u kasno noćnom terminu. Drugi dvoboj na drugom terenu igrat će Mate Pavić, koji je dobio pozivnicu organizatora, a protivnik će mu biti šesti nositelj i pobjednik Umaga iz 2010. Španjolac Juan Carlos Ferrero.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je kao drugi nositelj slobodan u prvom kolu.

Rezultati susreta 1. kola:

Andrej Kuznjecov (Rus) - Daniel Munoz (Špa) 6:3, 5:7, 7:6 (5)
Martin Kližan (Slk/7) - Aljaž Bedene (Slo) 6:2, 6:2
Matthias Bachinger (Njem) - Joao Sousa (Por) 6:7 (5), 6:1, 7:6 (6)