Mateša najavio Izbornu skupštinu

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša najavio je da će se izborna Skupština HOO-a održati 22. listopada.

Na Vijeću smo utvrdili kandidacijski postupak i dogovorili datum Izborne skupštine koja će se održati u ponedjeljak, 22. listopada u Zagrebu, a svi zainteresirani mogu poslati kandidaturu do 14. listopada ove godine, izjavio je Mateša koji nije želio reći hoće li on podnijeti kandidaturu za svoj četvrti mandat na mjestu čelnog čovjeka hrvatskog olimpizma.

Naime, Mateša je na mjesto čelnika HOO-a stigao u listopadu 2002. nakon ostavke Zdravka Hebela i na toj dužnosti je ostao do 2004.. Nakon Olimpijskih igara u Ateni dobio je puni četverogodišnji mandat do igara u Pekingu, a 22. listopada 2008. i treći mandat koji završava s Igrama u Londonu.

O eventualnoj kandidaturi neću razmišljati dok ne završe Olimpijske igre u Londonu, jer se sada svi moramo koncentrati na to da našim olimpijcima stvorimo što pozitivnije ozračje, naglasio je Mateša i izrazio zadovoljstvo s rekordnim brojem sportaša koji će nas predstavljati u Londonu.

Mateša je naglasio kako se očekuju nove medalje: Imamo nekoliko športašica i športaša te dvije momčadi koje se na temelju dosadašnjih rezultata i trenutačne forme mogu upustiti u borbu za olimpijska odličja. Tu prije svega mislim na jedriličare Fantelu i Marinića pa na Sandru Perković, sestre Zaninović, četverac na pariće, te rukometaše i vaterpoliste.

Mateša je dodao da bi bio vrlo zadovoljan kada bi u Londonu osvojili jednaki broj odličja kao i prije četiri godine u Pekingu samo malo drugačijim rasporedom sjaja. U Pekingu su hrvatske sportašice i sportaši osvojili pet odličja i to srebrne Blanka Vlašić i Filip Ude te brončane Snježana Pejčić, Martina Zupčić i Sandra Šarić.