Dodig protiv Berlocqa

U Umagu je obavljen ždrijeb glavnog turnira 23. izdanja ATP turnira Vegeta Croatia Opena. Ivan Dodig otvorit će umaški turnir protiv petog nositelja Argentinca Carlosa Berlocqa.

Antonio Veić je za suparnika dobio Slovenca Blaža Kavčiča, a mladi Mate Pavić, koji je dobio pozivnicu organizatora, igrat će protiv šestog nositelja i pobjednika Umaga iz 2010., Španjolca Juana Carlosa Ferrera.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je postavljen za drugog nositelja, u prvom je kolu slobodan.


Samo Bradarić u 2. kolu kvalifikacija

Samo jedan od sedmorice hrvatskih tenisača uspio se probiti u drugo kolo kvalifikacija. Marin Bradarić svladao je u prvom kolu Argentinca Matiasa Castra sa 6:1 i 6:2, a sljedeći suparnik bit će mu četvrti nositelj Španjolac Adrian Menendez-Maceiras, koji je bio bolji od Mate Delića s 3:6, 7:6 (6) i 7:5.

Marcel Ružić izgubio je od prvog nositelja kvalifikacija Talijana Mattea Viole sa 6:0 i 6:2, Filip Veger od drugog nositelja Srbina Dušana Lajovića sa 6:1 i 6:2, Lovro Zovko od trećeg nositelja Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine sa 6:3 i 6:4, Filip Serdarušić od Austrijanca Bastiana Trinkera sa 6:0 i 6:1, a Joško Topić od petog nositelja Talijana Simonea Vagnozzija s 2:6, 6:3 i 6:1.