Sagan najbrži u 6. etapi, Kišerlovski pao

Slovak Peter Sagan iz Liquigasa pobjednik je šeste etape najpoznatije svjetske biciklističke utrke Tour de Francea, koja se u dužini od 207,5 kilometra vozila od Epernaya do Metza.

Sagan je stigao do svoje već treće etapne pobjede u svojem debitantskom nastupu na Touru nadvisivši u završnom sprintu Nijemca Andrea Greipela (Lotto-Belisol) i Australca Matthewa Gossa (GreenEdge).

Jedini hrvatski biciklist koji nastupa na Touru Robert Kišerlovski iz Astane zbog masovnog pada koji se dogodio 25 kilometara prije cilja zaostao je čak 13:24 minuta i prošao kroz cilj na 156. mjestu.

U masovnom padu najlošije su prošli Nizozemac Wouter Poels (Vacansoleil), Talijan Davide Vigano (Lampre) i Amerikanac Tom Danielson (Garmin) koji su morali odustati, a najveća žrtva među kandidatima za ukupnu pobjedu je Kanađanin Ryder Hesjedal (Garmin). Pobjednik ovogodišnjeg Gira ciljem je prošao u istom vremenu kao i naš Kišerlovski, odnosno 13:24 minuta nakon Sagana.

U ukupnom poretku vodstvo je zadržao Švicarac Fabian Cancellara (RadioShack), koji ima sedam sekundi prednosti ispred Britanca Bradleya Wigginsa (Sky) i Francuza Sylvaina Chavanela (Omega Pharma-Quickstep). Kišerlovski je u ukupnom poretku pao na 111. mjesto s 14:02 minute zaostatka za Cancellarom.

Rezultati šeste etape:

1. Peter Sagan (Svk/Liquigas) 4:37:00 sati
2. Andre Greipel (Njem/Lotto-Belisol)
3. Matthew Goss (Aus/GreenEdge)
4. Kenny Robert van Hummel (Niz/Vacansoleil)
5. Juan Jose Haedo (Arg/Saxo Bank) svi isto vrijeme
.
156. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Astana) +13:24 minute

Ukupni poredak:

1. Fabian Cancellara (Švi/RadioShack) 29:22:36 sati
2. Bradley Wiggins (VB/Sky) +7 sekundi
3. Sylvain Chavanel (Fra/Omega Pharma-Quickstep) +7
4. Tejay van Garderen (SAD/BMC) +10
5. Denis Menčov (Rus/Katjuša) +13
.
111. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Astana) +14:02 minute