Štimac: Slijede bolji dani

Novi čelnici Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i Damir Vrbanović te novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac predstavili su svoje programe.


Šuker želi ujediniti hrvatsko nogomet

Novi predsjednik HNS-a Šuker naglasio je kako želi ujediniti hrvatski nogomet, jer samo zajedničkim radom može se ponovno uzdignuti. Šuker je dodao kako će za pomoć zatražiti i predsjednika Ivu Josipovića kako bi se uhvatili u problem s huliganizmom među hrvatskim navijačima.

Za razliku od svojeg prethodnika Vlatka Markovića, Šuker želi imati angažiraniju ulogu u rješavanju problema u klupskim natjecanjima.


Štimac najavio bolje dane

Igor Štimac najavio je bolje dane za hrvatski nogomet: Siguran sam da slijede bolji dani za hrvatski nogomet, da ćemo vratiti veselje narodu kao u najboljim vremenima. Učinit ćemo sve ne samo da dođemo u Brazil, već da tamo vodimo i jednu važnu ulogu.

Štimac je naglasio kako će posebnu pozornost u reprezentaciji posvećivati nacionalnom naboju kako bi igrači bili svjesni važnosti koju imaju.

Štimac je odlučio postaviti visoko letvicu ciljeva: Težit ću najvećim ciljevima. Alen Bokšić, moj veliki prijatelj, bit će moja desna ruka. Probat ćemo uvesti onu dozu drskosti koja nam je ponekad nedostajala. Neće tu biti radikalnih promjena u odnosu na mojeg prethodnika, već lagane korekcije koje će poboljšati igru naše reprezentacije.

Štimac još nije objavio tko će mu, osim Bokšića, pomagati u reprezentaciji.

Novi izbornik naglasio je kako su Vatreni dobili najtežu kvalifikacijsku skupinu, ali da neće bježati od uloge favorita. Ključne utakmice smatra protiv Srbije, Belgiju smatra za reprezentaciju koja jako napreduje, a Škotska i Wales uvijek mogu iznenaditi. Naravno, Štimac nije otpisao ni neugodnu Makedoniju.


Vrbanović odlazi iz Dinama

Damir Vrbanović, koji će biti izvršni predsjednik HNS-a naglasio je kako će obavljati funkcije bivšeg glavnog tajnika te biti zadužen za kontakte s međunarodnim organizacijama. Vrbanović je naglasio kako se potpuno povukao iz Dinama, a rad u hrvatskom prvaku donio mu je međunarodnu reputaciju koja će mu pomoći u novom poslu. Novi izvršni predsjednik HNS-a najavio je izvrsnu suradnju s Udrugom prvoligaša.