Marcelo, Hulk i Thiago Silva i na OI-ju

Braniči Real Madrida Marcelo i Milana Thiago Silva te napadač Porta Hulk uvršteni su na popis brazilske nogometne reprezentacije koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu.

Na nogometnom turniru nastupaju reprezentacije do 23 godine, no svaka reprezentacija može prijaviti i trojici starijih igrača. Brazilski izbornik Mano Menezes se odlučio za Hulka, Silvu i Marcela.

Potrebno nam je Hulkovo iskustvo i snaga. On je igrač koji može prelomiti svaku utakmicu, izjavio je Menezes.

Na popisu putnika za London nalaze se i Neymar, Alexandre Pato i Ganso pa Selecao s pravom najavljuje borbu za olimpijsko zlato. Imamo kvalitetnu momčad koja može do samog vrha. Neće biti lako, no vjerujem u naše slavlje, dodao je Menezes.

Brazil je pet puta bio svjetski prvak, osam puta prvak Južne Amerike, osvojio je i tri Kupa konfederacija te dva puta Panameričke igre, no nikada nije osvojio zlatnu medalju na olimpijskim igrama. Dva puta je bio drugi (1984. u Los Angelesu i 1988. u Seulu), a dva puta treći (1996. u Atlanti i 2008. u Pekingu).

Popis Brazila za nogometni turnir na Oi-ju:

VRATARI: Rafael Cabral (Santos), Neto (Fiorentina)
BRANIČI: Marcelo (Real Madrid), Rafael (Manchester United), Danilo (Porto), Alex Sandro (Porto), Thiago Silva (AC Milan), Juan (Inter Milan), Bruno Uvini (Sao Paulo)
VEZNI: Romulo (Vasco da Gama), Ganso (Santos), Oscar (Internacional), Sandro (Tottenham Hotspur), Lucas (Sao Paulo)
NAPADAČI: Neymar (Santos), Alexandre Pato (AC Milan), Leandro Damiao (Internacional), Hulk (Porto).