INA zlatni sponzor HOO-a

Točno 22 dana prije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu na kojima će nastupiti rekordan broj od 108 hrvatskih sportaša, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) potpisao je jednogodišnji sponzorski ugovor s  naftnom kompanijom INA-om, koja je tako postala zlatni sponzor HOO-a.

Ponosni smo što je i INA, kao društveno odgovorna kompanija, postala sponzor HOO-a, izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Potpisivanju ugovora u prostorijama HOO-a prisustvovao je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, na što se Mateša osvrnuo riječima: Dolazak resornog ministra još je jedan dokaz kako ova vlada brine za sport.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop podsjetio je kako je INA bila sponzor HOO-a od 2002. do 2009. godine, te je ovo ustvari njezin povratak u hrvatsku olimpijsku obitelj.

Vjerujemo kako će rezultati naših sportaša u Londonu pridonijeti produženju ovog ugovora na još četiri godine, odnosno da će nas INA pratiti i u projektu 'Rio de Janeiro 2016.', naglasio je Čop.

U ime INA-e ugovor je potpisao predsjednik uprave ove kompanije Zoltan Aldott, koji je kazao kako mu je drago što su INA i HOO obnovili svoju suradnju.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović kazao je kako je INA do sada financijski pomagala školski sport i kampove za mlade sportaše, a sada je još pojačala svoju ulogu u financiranju hrvatskog sporta.

Ovo je dobar primjer kako jedna uspješna i inovativna kompanija može biti i društveno odgovorna. Brojka od 108 hrvatskih olimpijaca je impresivna, a vjerujem kako će zakon o sportu i zakon o sportskoj inspekciji koje će ova vlada predložiti Saboru na usvajanje pomoći da ta brojka bude i veća, rekao je ministar Jovanović.