Marin Brbić novi predsjednik Hajduka

Nadzorni odbor Hajduka na današnjoj je sjednici jednoglasno odlučio predložiti Marina Brbića (52) za novog predsjednika kluba, a službeno će imenovanje uslijediti nakon što se od Gradskog vijeća, kao većinskog vlasnika Hajduka, dobije suglasnost, izjavio je predsjednik Hajdukovog Nadzornog odbora Josip Paladino.

"Brbić je biznismen s iskustvom u rukovođenju i menadžmentu, te vjerujem da će splitsko Gradsko vijeće na svojoj sjednici sredinom ovog mjeseca dati suglasnost za njegovo imenovanje na dužnost predsjednika Uprave, odnosno predsjednika Hajduka", rekao je Paladino. Nakon što je dosadašnji predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš početkom lipnja ove godine podnio ostavku na natječaj za njegova nasljednika prijavilo se 16 kandidata od kojih je pet ušlo u uži izbor, a među njima se Nadzorni odbor odlučio za Brbića.

Na upit je li na odluku Nadzornog odbora utjecalo što je Brbić uposlenik u tvrtki "Blue sun" vlasnik koje je najveći pojedinačni ("mali") dioničar Hajduka i član Hajdukovog Nadzornog odbora Jako Andabak, Paladino je rekao kako to nije imalo "baš nikakvu ulogu". "Nitko od kandidata nije bio favoriziran nego smo sve temeljito analizirali", dodao je Paladino.