Blake opet brži od Bolta

Vladavina Usaina Bolta (25) u svjetskom sprintu je ugrožena. Olimpijski pobjednik na 100 i 200 metara i svjetski rekorder doživio je i drugi poraz na jamajčanskim kvalifikacijama za olimpijske igre u Londonu. Nakon što je osvojio drugo mjesto na 100 metara, Bolt je izgubio i u finalu utrke na 200 metara, a obje pobjede je odnio Yohan Blake (22).

Blake, nova zvijezda jamajčanske atletike, pobijedio je s rezultatom 19.80. Bolt je zaostao tri stotinke sekunde, a vizu za London trećim mjestom osvojio i Warren Weir (20.03). Blake je u subotu pobijedio na 100 metara s rezultatom 9.75 postavši četvrti najbrži čovjek svih vremena. Brže od njega trčali su tek svjetski rekorder Bolt (9.58), Amerikanac Tyson Gay (9.69) i Jamajčanin Asafa Powell (9.72).

Blake je bio sjajan. Dečko je zaslužio obje pobjede. Bio je najbrži na kraju dana i to je jedino važno, čestitao je Bolt svom tri godine mlađem kolegi. Bolt je s dva druga mjesta osigurao plasman na OI, no još nije odlučio hoće li nastupati u obje discipline. Ne brinite, znam kako ću se do Londona vratiti u najbolju formu, dodao je.

Na jamajčanskim kvalifikacijama Bolt i Blake susreli su se prvi put nakon okršaja na SP-u u Daeguu. Blake je u finalu "stotke" u Koreji osvojio zlato, a Bolt je bio diskvalificiran zbog pogrešnog starta.

Kvalitetno sam radio i rezultat je morao doći. Znam da Bolt nije 100% spreman, no sretan sam zbog pobjeda. Pokušat ću ovu formu zadržati do olimpijskih igra u Londonu, poručio je Blake.