Teško sam gledao finale, Šimunić me rastužio

Nakon što je na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini zaključio priču s hrvatskom reprezentacijom, Slaven Bilić nije imao previše vremena za odmor. Vrlo brzo je hrvatski stručnjak uskočio na trenersku klupu Lokomotiva, a kako rusko prvenstvo starta već krajem srpnja, Bilić na slovenskom Pohorju upravo odrađuje pripreme za novu sezonu.

Zbog velikog interesa hrvatskih novinara, Bilić je u hotelu Habakuk ugostio sedmu silu. Novinare je najviše zanimalo osjeća li bivši hrvatski izbornik tugu ili utjehu što su u finalu EP-a igrali naši suparnici iz skupine, Španjolska i Italija.

Bilo mi je teško gledati finale jer osjećaji su podijeljeni. S jedne strane tuga jer smo protiv oba suparnika bili ravnopravni, a s druge strane ponos jer smo odigrali dobro. Tko zna kako bi se priča odvrtila da smo protiv Španjolske zabili onu Raketinu priliku, ili da nam je sudac dosudio kazneni udarac, vrtio je Bilić film iz Poljske. Bilić je otkrio kako su ga zvali mnogi ljudi iz Engleske, Italije, ali i mnogi prijatelji, pitajući ga za recept kako igrati protiv Španjolske.

Osvrnuo se i na peticu koju je sam sebi dodijelio za proteklih šest godina za kormilom Vatrenih. Svi se hvataju za to što sam svoj mandat ocijenio peticom. To je bila moja reakcija jer znam što sam sve proživio u tom periodu od šest godina. No, peticu ipak ne zaslužujem jer se nismo plasirali na SP 2010. godine.

Bilić je priznao kako ga je rastužio istup Josipa Šimunića, koji je u novinama napao bivšeg izbornika  zbog kukavičluka u igri i nekorektnosti prema njemu.

Nažalost, ne mogu svi biti zadovoljni. Kao što to sada neće biti ni u Lokomotivu. Rastužio me njegov istup u novinama i nije istina da nismo razgovarali. Što se tiče kukavičuka u igri, onaj tko to kaže, nema pojma o nogometu i zločest je prema svima koji su tamo radili, poručio je Bilić.

Bivši hrvatski strateg smatra kako je najbolji igrač EP-a bio Andrea Pirlo, kako ni on ne zna koji se sve klubovi motaju oko Luke Modrića te kako je spreman ponuditi savjet novom izborniku Igoru Štimcu - ako će ga tražiti.