Hajduk suspendiran do isplate

Trgovački sud u Zagrebu na današnjem je ročištu odbio žalbu Hajduka u slučaju Rukavina te mu potvrdio suspenziju, koja će trajati sve dok Šibeniku ne isplati dug od 4,5 milijuna kuna.


Splitskim Bilima potvrđena je suspenzija i do daljnjega ne mogu igrati ni službene ni prijateljske utakmice. Ako Splićani ne podmire dug Šibeniku, pod upitnikom im je i  početak domaćeg prvenstva, kao i kvalifikacijska utakmica Europske lige protiv latvijskog Skonta.


Dug Hajduka prema Šibeniku vezan je uz transfer Ante Rukavine iz Hajduka u grčki Panathinaikos, no Hajduk ga i dalje pokušava osporiti u redovitom sudskom postupku na Visokm trgovačkom sudu.


Kako u poljudskoj blagajni tog iznosa nema, dok se ne odobri kredit za koji je jamac grad Split momčad na pripremama u Njemačkoj igra trening-utakmice bez klupskih dresova.


Odvjetnici Hajduka žalili su se na sastav Arbitražne komisije, no Trgovački je sud to odbacio. Splićani inzistiraju da im se u međuvremenu, dok se postupak na sudu ne završi, ukine suspenzija kako bi izbjegli daljnju štetu, no ni to se nije dogodilo. Sada im preostaje ili podmirenje duga ili nagodba sa Šibenikom, koji ih drži u šaci.