Malo sam se preplašila

Hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska na Europskom prvenstvu u Helsinkiju obranivši tako naslov od prije dvije godine iz Barcelone.

Perković nije krila zadovoljstvo: Super se osjećam. Bilo je dobro, zadovoljna sam jer sam obranila naslov europske prvakinje. Znala sam da mogu ostvariti dobar rezultat.

Mlada hrvatska atletičarka finale je otvorila s dva neispravna hica, no u trećem je pokazala svoj pobjednički karakter: Nakon prvog neuspješnog pokušaja pitala sam se, Sandra što je to? Nakon drugog neuspjeha malo sam se preplašila. Pomislila sam, bravo Sandra, tako se nastupa u finalu, dva pokušaja, dva promašaja. Bilo me strah da se trener Ivan Ivančić ne sruši od šoka. No, potom sam se smirila i koncentrirala. Srećom, treći hitac je bio pravi. Kada sam u trećoj seriji izbacila disk uopće me nije zanimala dužina, bilo je jedino važno da je ispravan. No, kada sam vidjela da leti preko 60 metara bila sam oduševljena.

Perković je u finale ušla s drugim rezultatom kvalifikacija. Ispred nje je bila jedino Njemica Nadine Müller. No, u finalu se nije previše zamarala suparnicama: Uopće me nije bilo briga koliko su druge bacale. Meni je bilo najvažnije da pogodim sektor i kada sam uspjela znala sam da je to medalja.

Prije nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, gdje će biti jedna od glavnih favoritkinja za zlato, Perković očekuju nastupi u Parizu i Monacu: Sada se prvo moram odmoriti i malo proveseliti, no ne previše. Jer već idućeg tjedna je nastup u Parizu.