Božo Maljković novi trener Cedevite

Čelnici zagrebačke Cedevite doveli su prvo zvučno pojačanje pred novu sezonu u kojoj će prvi put u povijesti zaigrati u Euroligi. Novi trener Cedevite postao je trofejni srpski trener Božo Maljković. Trenutačni izbornik Slovenije potpisao je višegodišnji ugovor.

Uprava Cedevite sastala se u nedjeljno poslijepodne te je službeno objavila dogovor s Maljkovićem, koji je nakon kratkog boravka u Splitu produžio put u Italiju pa u Španjolsku na odmor. U Zagreb će se vratiti polovicom srpnja kada će biti i službena promocija novog trenera Cedevite.

Predsjednik Cedevite Mladen Veber iznimno je zadovoljan postignutim dogovorom: Mi smo najavili da u novoj sezoni želimo napraviti iskorak i s igračke i sa stručne strane. Sve se malo i odužilo isključivo zbog razloga jer smo htjeli napraviti najbolje za klub. Dogovorili smo uglednog, stručnog, iskusnog trenera koji je vodio velike momčadi, stvarao velike momčadi i igrače. Trenera koji ima velik broj trofeja iza sebe i zbog toga sam iznimno zadovoljan. Sada je pred nama slaganje momčadi kao i iščekivanje ždrijeba Eurolige. Nadam se da će i to proći uz naše zadovoljstvo

Maljković se zadovoljan vraća u hrvatsku košarku: Mi smo pomalo koketirali i prije. Ova odluka sazrijevala je već neko vrijeme i to obostrano. Bit ću brutalno pošten i reći da sam u samoj ponudi kluba, kada smo sjeli za stol, vidio serioznost i veliku želju kod čelnika kluba da se napravi vrlo ozbiljan europski projekt. Cijeli sam život u Kupu prvaka, odnosno Euroligi i to je košarkaška razina koja me zanima.

Maljković je rođen u Hrvatskoj u Otočcu 20. travnja 1952., a u karijeri je kao trener osvojio četiri naslova prvaka Europe. Sa splitskom Jugoplastikom ima dva naslova (1989. i 1990.), s francuskim Limogesom (1993.) i grčkim Panathinaikosom (1996.). Prošle sezone vodio je ruski Lokomotiv Kuban, a 1995. proglašen je za najboljeg europskog trenera.