Seedorf u Botafogu, Kanoute u Kini

Bivši nizozemski reprezentativac Clarence Seedorf karijeru će nastaviti u brazilskom prvoligašu Botafogu s kojim je potpisao ugovor na dvije godine.

Clarence je najbolji stranac koji je potpisao ugovor s nekim brazilskim klubom u povijesti. K nama nije stigao zbog novca, jer radi se o igraču kojega pokreću izazovi, a smatra kako u brazilskoj ligi može igrati još dvije godine na visokoj razini, izjavio je predsjednik Botafoga Mauricio Assuncao.

Prema pisanju brazilskih medija, Seedorf, koji je oženjen Brazilkom, često svoj odmor provodi u svojem apartmanu u obalnom dijelu Rio de Janeira.

Tijekom bogate karijere 36-godišnji Seedorf igrao je za Ajax, Real Madrid, Inter i Milan te je čak četiri puta osvajao Ligu prvaka (Ajax 1995., Real Madrid 1998. te Milan 2003. i 2007.).

Botafogo je trenutačno osmi na ljestvici brazilskog prvenstva sa sedam bodova manje od vodećeg Vasco da Game, a posljednji naslov prvaka osvojio je 1995.


Kanoute seli u Kinu

Malijski napadač Frederic Kanoute posljednji je u nizu poznatih nogometaša koji su se u zalasku svoje karijere odlučili na odlazak u Kinu. Bivši najbolji igrač Afrike (2007.) novi je član Beijing Guoana, trenutačno četvrtoplasiranog sastava tamošnjeg prvenstva. Iz Beijing Guoana nisu objavili detalje ugovora, ali dosadašnji Kanouteov klub Sevilla navela je kako je 34-godišnji Malijac potpisao dvogodišnji ugovor.