Fantela i Marenić u vodstvu

Nakon tri dana natjecanja i šest održanih plovova hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić preuzeli su vodstvo na Europskom prvenstvu za klasu 470, koje se održava u Largsu u Škotskoj.

U prvom od subotnja dva plova Fantela i Marenić su pobijedili, a u drugom su bili četvrti, što im je bilo dovoljno da preuzmu prvo mjesto u ukupnom poretku.

Jak i konstantan vjetar pratio nas je u prvom plovu. Bili smo u vodstvu od početka, grčka posada Panagiotis Kampouridis i Stathis Papadodpulos nam je nakratko zaprijetila, ali uspjeli smo se obraniti. Na drugi plov smo malo čekali, nakon što je prošla nevera i nestalo je vjetra. Nakon starta vjetar je zavrtio u desno, okrenuli smo prvu oznaku 15. i radili naporno kako bi se probili do četvrtog mjesta, ispričao je Fantela.

Lovro Ivanov i Marko Carić su i dalje na 22. mjestu. U drugom plovu su kao drugi okrenuli prvu oznaku, ali nisu se uspjeli zadržati među vodećima do kraja.


Ninčević i Župan pale na peto mjesto

Ženske posade u subotu su odradile tri plova i nadoknadile zaostatak od prvog dana, kada su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta samo jednom odjedrile regatno polje. Enia Ninčević i Romana Župan pale su u ukupnom poretku na peto mjesto, nakon što su u subotu osvojile dva pete i jedno šesto mjesto.

Prošle smo malo lošije nego prošla dva dana zbog nešto loših odluka, ali smo to kompenzirale brzinom niz vjetar, tako da to rezultatski ne izgleda toliko loše. Nadam se da će sutra biti puno bolje, izjavila je Župan.

U vodstvu su Britanke Sophie Weguelin i Sophie Ainsworth.

Do kraja natjecanja su još četiri dana jedrenja.