Cedevita u najslabijoj jakosnoj skupini

Košarkaši zagrebačke Cedevite smješteni su u posljednju, šestu jakosnu skupinu uoči ždrijeba Eurolige koji će biti održan 6. srpnja u Barceloni.

U šestom bubnju su i turski Bešiktaš, prošlogodišnji protivnik Cedevite u kvalifikacijama za Eurokup francuski prvak Elan Chalon te najbolja od osam momčadi koje će igrati kvalifikacije.

Cedevita će u svojem premijernim nastupu u elitnom razredu europske košarke na ždrijebu za protivnike dobiti po jednu momčad iz svake skupine nositelja. Također, prilikom ždrijeba automatski se izbjegava igranje momčadi iz iste države u istoj skupini.

Tako bi, primjerice, vrlo teška skupina mogla biti Cedevita, Barcelona, moskovski CSKA, turski Anadolu Efes, litavski Žalgiris, talijanski EA7 Armani, a nešto lakša Cedevita, izraelski Maccabi Tel Aviv, španjolska Caja Laboral, Alba Berlin ili Partizan, litavski Lietuvos Rytas, ljubljanska Union Olimpija ili poljski Asseco Prokom.

U prvom krugu igrat će se dvokružno deset kola nakon kojih će najbolje četiri momčadi proći u Top 16. U drugom krugu igrat će se dvije skupine sa po osam momčadi i novih 14 kola.

Jakosne skupine:

1: Olympiacos, Regal Barcelona, Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv
2: CSKA Moskva, Montepaschi Siena, Caja Laboral, Real Madrid
3: Khimki, Partizan, Alba Berlin, Anadolu Efes
4: Unicaja Malaga, Lietuvos Rytas, Fenerbahce Ulker, Žalgiris Kaunas
5: Olimpia Milano, Brose Baskets Bamberg, Asseco Prokom, Union Olimpija
6: CEDEVITA, Chalon, Bešiktaš, kvalifikant.