Fantela i Marenić na drugom mjestu

Nakon drugog dana natjecanja na Europskom prvenstvu u jedrenju klase 470, koje se održava u Largsu u Škotskoj, Šime Fantela i Igor Marenić probili su se na drugo mjesto.

Ponovno se jedrilo po kiši, slaboj vidljivosti i vjetru od 15 do preko 20 čvorova. Fantela i Marenić u prvom plovu bili su 11., ali su u drugom plovu jedrili puno bolje te su ušli u cilj kao drugoplasirani.

Još jedan divlji dan s puno kiše i promjena vjetra. Drugi plov smo završili drugi, a i to je moglo bolje. Vodili smo, ali kiša je bila toliko jaka da nismo vidjeli oznaku. Uvjeti na moru jesu malo čudni, ali svima su isti. Je, drugi smo ukupno, ali još se jedri devet plovova, četiri su tek iza nas i to još ništa ne znači. Tek smo počeli, izjavio je Marenić.

Izvrsno su u prvom plovu krenuli juniori Lovro Ivanov i Marko Carić. Prvi su okrenuli prvu oznaku, držali su se među vodećima sve do nadomak cilja kad su se prevrnuli i ipak u cilj ušli 17. Ukupno su 22. U vodstvu su Britanci Ben Saxton i Richard Mason.


Ninčević i Župan četvrte

Enia Ninčević
i Romana Župan također jedre izvrsno te nakon dva dana drže četvrto mjesto. Ninčević i Župan imale su izvrstan dan te su dva puta prošle ciljem kao treće. Tako su još jednom pokazale da im jak vjetar odgovara.

U prvom plovu smo se izvukle nakon što smo bile šeste, a u drugom smo mogle biti i prve, ali su nas prošle Slovenke i Britanke. S obzirom na uvjete zadovoljne smo. Kad smo došle na polje bilo je 10-ak čvorova, poslije je diglo i na 20-ak čvorova. Nismo još baš skroz u formi, barem ja, dosta mi je teško, plovovi su dugi, srećom danas nismo išli na tri plova kako je bilo predviđeno, kritična je Ninčević.

U vodstvu su Slovenke Tina Mrak i Teja Černe.