Haklits i Mužarić bez finala

Hrvatski atletičari Valentina Mužarić u bacanju kugle i Andras Haklits u bacanju kladiva nisu uspjeli proći kvalifikacije na Europskom prvenstvu, koje se održava u Helsinkiju.

Mužarić je ostala bez finala u bacanju kugle osvojivši u kvalifikacijama 17. mjesto s hicem od 15,33 metra, a za finale je bilo potrebno baciti 16,70 m.

Nisam očekivala ništa posebno, ali ni ovakvu katastrofu. Jednostavno nisam bila prava. Jako sam razočarana, izjavila je Mužarić nakon svojeg prvog seniorskog europskog prvenstva.

Haklits je u kvalifikacijama kladiva osvojio tek 27. mjesto s hicem od 69,31 metar, a za finale je bilo potrebno baciti 72,85 metara.


Mulabegović sutra u finalu

U petak u kvalifikacijama diska nastupa Roland Varga, a u kvalifikacijama skoka u dalj nastupit će Marko Prugovečki i Dino Pervan. Nedžad Mulabegović nastupa u finalu bacanja kugle koje je po rasporedu u 20.20.


Lemaitre najbrži čovjek Europe

Drugog dana natjecanja u Helsinkiju podijeljeno je sedam kompleta medalja. Na 100 metara najbrži je bio Francuz Christophe Lemaitre, koji je slavio s rezultatom 10,09 sekundi, tri stotinke brže od sunarodnjaka Jimmyja Vicauta. Brončanu medalju osvojio je Norvežanin Jaysuma Saidy Ndure (10,17).

U koplju je slavio Čeh Vitezslav Vesely (83,72 m), a u desetoboju Nijemac Pascal Behrenbruch (8.558 bodova).

Najbrža Europljanka, odnosno nova europska prvakinja na 100 metara postala je Bugarka Ivet Lalova, koja je slavila s rezultatom 11,28 sekundi. U skoku uvis, kojeg su propustile najbolje europske visašice, slavila je Španjolka Ruth Beitia (1,97 m). Na 5.000 metara najbrža je bila Ruskinja Olga Golovkina (15:11,70 minuta), a u skoku u dalj najbolja je bila Francuskinja Eloyse Lesueur (6,81 m).