Španjolski mediji euforični

Ponosni što smo Španjolci, naši junaci, prema trećoj kruni: španjolski tisak je pun hvalospjeva dan nakon što se španjolska reprezentacija plasirala u finale europskog prvenstva pobijedivši boljim izvođenjem kaznenih udaraca Portugal.


Prema finalu i prema legendi, piše na naslovnici sportski dnevnik Marca, za koju je la Roja na metar od slave. Portugal je bio na visini očekivanja: momčad s odličnim igračima na svim pozicijama i s Cristianom Ronaldom, piše Marca ističući "napeti dvoboj" između dviju susjednih zemalja u kojem je Španjolska trebala utakmicu odraditi centimetar po centimetar.


Za El Mundo, španjolska je reprezentacija pokazala svoju mentalnu čvrstoću prilagođavajući se teškoj utakmici: Španjolskoj počinje biti ugodno i u dosadi i u tjeskobi izlažući svoju moćnu psihologiju.


Hvala za ovaj čarobni infarkt, šali se sportski dnevnik As, aludirajući na izvođenje kaznenih udaraca koje je odlučilo pobjednika. To nije moglo biti ni ljepše, ni dramatičnije.


Mi to zaslužujemo. Mi to zaista zaslužujemo. Španjolska je dobila za nekoliko centimetara, ali veličina nije bitna, dodaje taj dnevnik, jer mi smo igrali malo i loše, nitko to ne može zanijekati, ali su oni igrali manje i gore.


Španjolska ne silazi iz raja, oduševljen je El Pais: u osjećajnom i napetom susretu, la Roja je pokazala svoj gen za pobjedu, pobijedila Portugal na penale sa zadnjim Cescovim golom (Fabregas) i igrat će svoje treće finale zaredom.


Zovu nas pobjednicima. To je bio naziv rezerviran za Nijemce (moguće suparnike u finalu u nedjelju), sada je to naziv za Španjolsku, tu Španjolsku koja ne silazi iz raja već četiri godine, dodaje El Pais.