Novi Zagreb u Euroligi

Sljedeće sezone u ženskoj Euroligi Hrvatsku će predstavljati ekipa Novog Zagreba. Košarkašice Novog Zagreba tako su peta hrvatska ekipa u povijesti koja će igrati u elitnom razredu ženske europske košarke.

U Euroligi nastupit će 21 ekipa svrstane u tri skupine. Nakon dvokružnog ligaškog dijela u drugi dio natjecanja plasirat će se najboljih pet iz svake skupine. Pobjednici dvoboja osmine finala plasirat će se na završni turnir na kojem će sudjelovati osam ekipa.

Ždrijeb skupina održat će se u Freisingu u Njemačkoj 6. srpnja.

Novi Zagreb živi svoj san. Počeli smo s ispadanjem iz A-1 hrvatske lige 2009., a 2012. igrat ćemo Euroligu. To je plod rada svih nas i ovime ja čestitam svim svojim suradnicima i svim igračicama koje su pomogle da naš san postane java. Moguće je da će buđenje biti burno, ali mi ćemo dati sve od sebe, kako igrački tako i logistički, da ljubitelji ženske košarke u Hrvatskoj i Zagrebu budu ponosni na naše dosege. Neće biti lako, ali ništa u životu nije lako. Ponosni smo na ovo, sad idemo raditi, izjavio je prvi čovjek Novog Zagreba Vladimir Ivanković.