Mulabegović u finalu EP-a

Hrvatski bacač kugle Nedžad Mulabegović kvalificirao se u finale prvog dana Europskoga prvenstva u atletici koje se održava u Helsinkiju od 27. lipnja do 1. srpnja. U kvalifikacijama je zauzeo peto mjesto s hicem 19,79 metara.


Mulabegović je u trećem hicu kvalifikacija bacio kuglu na daljinu koja mu je bila dovoljna za finale koje je na rasporedu u petak. Nedžad ima treći rezultat sezone (20,66 m) od prijavljenih bacača, a na posljednjem EP-u u Barceloni 2010. osvojio je šesto mjesto.

Iskoristio sam iskustvo i manji prosjek u odnosu na Barcelonu. Znao sam da je 19,50 dosta za finale a to moram uvijek baciti. Ovaj je rezultata metar manje do 20,66 m što je moj najbolji rezultat. Duljina je OK, tehnički nije to to zbog jačih treninga, ali sve u svemu - zadovoljan sam. Finale je otvoreno, prvi će biti Nijemac, koji je svjetski prvak, a drugo i treće mjesto su otvoreni. Nadam se da ću na ovaj hitac navući još bar pola metra, da bacim preko 20 metara. Može se dogoditi da bude medalja, ne bih se iznenadio. Ali, sada se trebam smiriti, odmoriti i fokusirati na petak kada je finale, izjavio je poslije kvalifikacija Mulabegović.

Nažalost Mulabegoviću se nije pridružio Marin Premeru, koji je u kvalifikacijama osvojio 20. mjesto s hicem od 18,71 m.


Šimić, Horvat i Banović bez finala

Mlada hrvatska atletičarka Ana Šimić nije se kvalificirala u finale skoka uvis, nakon što je s preskočenih 1,83 metra osvojila 20. mjesto u kvalifikacijama. Norma za ulazak u finale iznosila je 1,92 m.

Dvadeseto mjesto osvojila je i Nikolina Horvat u kvalifikacijama na 400 prepone te je tako ostala bez polufinala. Horvat je dionicu istrčala za 57,74 sekunde, a za polufinale je trebalo trčati 57,18. Kvalifikacije nije prošla ni Anita Banović na 400 m. Banović je u kvalifikacijama istrčala rezultat 55,50 sekundi, što je bilo dovoljno za 27. mjesto.


U četvrtak dvoje hrvatskih predstavnika

U četvrtak će finale pokušati izboriti Valentina Mužarić u bacanju kugle i Andras Haklits u bacanju kladiva.