Pirlo: Nijemci nas se boje

Talijanski razigravač Andrea Pirlo uvjeren je da mogu pobijediti Njemačku u polufinalu Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini te da se Nijemci boje Azzurra.

Nijemci su jaki na svim pozicijama, imaju puno dobrih nogometaša, ali Mesut Özil je njihov ključni igrač. Naš vezni red je jednako dobar kao i španjolske reprezentacije, Nijemci znaju da im možemo stvoriti puno problema i zato nas se boje. Momčad je motivirana kao i na SP-u 2006. kada smo ih dobili u polufinalu. Očekujem lijepu utakmicu i svi u ekipi vjerujemo da ih možemo pobijediti. Uostalom, došli smo osvojiti EURO. Vjerojatno će nam biti lakše zabiti Nijemcima, jer se oni, za razliku od Engleza, vole nadigravati, naglasio je Pirlo.

Na novinarski upit zašto se kod izvođenja penala odlučio za Panenku, Pirlo je izjavio da mu je to došlo spontano te da je želio time unijeti nemir kod engleskog vratara Joea Harta: Nisam to trenirao, to mi je došlo spontano, u trenutku. Nije mi bilo ni na kraj pameti da razmišljam o tome kako bih se osjećao da sam promašio.

Talijanski izbornik Cesare Prandelli požalio se na činjenicu da Njemačka ima dva dana više odmora. Nijemci će imati šest dana za pripremu za polufinale EURO-a, a Talijani četiri.


Löw ne misli da su Talijani umorniji

Njemački izbornik Joachim Löw, pak smatra da to neće nimalo utjecati na spremnost Talijana: Nisam primijetio da su Talijani bili umorni u četvrtfinalu. Dapače, Englezi su izgledali umorno i iscijeđeno. Svakom nogometašu koji se profesionalno odnosi prema svojem poslu četiri dana je sasvim dovoljno da se u potpunosti oporavi i bude sto posto spreman za utakmicu.

Löw je posebno pohvalio Pirla: Nakon SP 2010. činilo se da je Pirlo u silaznoj putanji, da su najbolji dani njegove karijere iza njega. No, čovjek se preporodio, on je genijalni razigravač i njegove lopte pogađaju suparničku obranu tamo gdje je najosjetljivija. Nema ga smisla striktno pokrivati jer se on puno kreće i vraća se duboko u obranu da bi organizirao napade.

Povijesno gledajući Talijani nam nikako ne odgovaraju, ali želimo osvojiti EURO i vrijeme je da prekinemo taj crni niz, izjavio je Lukas Podolski.