Australci bez drugog kola

U kakvoj je rezultatskoj krizi jedna od najuspješnijih teniskih zemalja Australija pokazuje i podatak da se prvi put nakon 1938. dogodilo kako nijedan Australac neće igrati u drugom kolu najvećeg svjetskog turnira Wimbledona.

Ove godine četvorica Australaca izborila su mjesto u glavnom ždrijebu, ali nijedan nije uspio preskočiti prvu zapreku. Marinku Matoševiću, koji je izgubio u ponedjeljak, u utorak su se u gledalištu pridružili posljednji australski pobjednik u Wimbledonu (2002.) Lleyton Hewitt te Bernard Tomić i Matthew Ebden.

Nakon Hewittova trijumfa 2002., samo je još Mark Philippoussis godinu dana poslije stigao do finala, a posljednjih se godina australski tenisači moraju zadovoljiti mrvicama poput Tomićeva četvrtfinala prošle godine.

Australski tenisači ukupno su osvojili 21 naslov u Wimbledonu, a zlatno razdoblje imali su od 1956. do 1971. kada su čak 13 puta podizali pobjednički pehar (Rod Laver četiri, John Newcombe tri, Lew Hoad i Roy Emerson po dva te Ashley Cooper i Neale Fraser po jedan).