Atletičari otputovali na EP u Finsku

Hrvatska atletska reprezentacija krenula je u Helsinki gdje se od 27. lipnja do 1. srpnja održava Europsko prvenstvo. Najambiciozniji među njima svakako su Sandra Perković i Nedžad Mulabegović.

Ovo europsko prvenstvo bit će pomalo drugačije od dosadašnjih. Po prvi put ono će se održati samo dvije godine nakon posljednjeg održanog u Barceloni i to u godini Olimpijskih igara. I sam program Prvenstva je skraćen pa se tako neće održati izvanstadionske dicipline - maratoni i discipline hodanje, a sam program traje tek pet dana. Hrvatska će na ovom Prvenstvu imati ukupno 11 natjecatelja i to 5 atletičarki i 6 atletičara. Prvo ime hrvatske atletike u Helsinkije će biti Sandra Perković koja će tamo braniti naslov europske prvakinje osvojene u Barceloni. Sandra je vodeće diskašica u poretku Dijamantne lige ove sezone te ima drugi rezultat u svijetu ove godine 68,24 m. Bolji rezultat od nje ima samo Njemica Nadine Müller (68,89 m) koja će Sandri biti i najozbiljnija protivnica u Helsinkiju. Osim Sandre, u Helsinkiju će nastupiti još 4 naše atletičarke i to Anita Banović (400 m), Nikolina Horvat (400 m prepone), Ana Šimić (skok u vis) i Valentina Mužarić (bacanje kugle).

U muškom dijelu naše reprezentacije najbolje kotira Nedžad Mulabegović u bacanju kugle koji ima treći rezultat sezone (20,66 m) od prijavljenin bacača. Osim njega u Helsinkiju će nastupiti Marko Prugovečki i Dino Pervan (skok u dalj), Marin Premuru (bacanje kugle), Roland Varga (bacanje diska) i Andras Haklits (bacanje kladiva).