Naslovi Petrovoj, Paszek i Ferreru

Ruskinja Nadja Petrova pobjednica je WTA turnira tenisačica u Rosmalenu. Do naslova je stigla svladavši u finalu Poljakinju Urszulu Radwansku sa 6:4 i 6:3.

Za Petrovu je ovo 11. WTA naslov u karijeri, a prvi osvojen na travnatoj podlozi. Radwanskoj je nastup u finalu Rosmalena najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, a do njega je stigla iz kvalifikacija.

Austrijska tenisačica Tamira Paszek pobjednica je WTA turnira u Eastbourneu, ona je u finalu svladala Njemicu Angelique Kerber s 5:7, 6:3 i 7:5. Za Paszek je to treći WTA naslov u karijeri.

Španjolski tenisač David Ferrer pobjednik je ATP turnira u nizozemskom Rosmalenu nakon što je u nedjelju u finalu pobijedio Nijemca Philippa Petzschnera sa 6:3 i 6:4.

Prvi nositelj Ferrer plasirao se u finale pobjedom od 7:6 (5), 3:6 i 6:1 nad Francuzom Benoitom Paireom, dok je Petzschner slavio protiv Belgijanca Xaviera Malissea sa 7:5 i 7:5.

Šestom tenisaču svijet, Ferreru ovo je 15. titula u karijeri i četvrta ove godine, nakon Acapulca, Buenos Airesa i Aucklanda.