Iniesta: Hrvatska dala lekciju Španjolcima

Pobjeda Španjolske od 1:0 nad Hrvatskom u zadnjoj utakmici skupine C, zahvaljujući kojoj su se plasirali u četvrtfinale EP-a, naučila je španjolske igrače kako dobiti teške utakmice unatoč lošoj igri, izjavio je Andres Iniesta.

Međutim, svjetski i europski prvaci nisu nepobjedivi i nastavljanje niza utakmica bez poraza postaje sve teže, rekao jeveznjak Barcelone i španjolske reprezentacije u izjavi za dnevnik El Pais uoči četvrtfinalne utakmice protiv Francuske koja se igra u subotu.

U prošlosti smo patili i ispadali, kazao je Iniesta.

Sada smo patili i prošli u četvrtfinale, dodao je. Španjolska je neporažena zadnjih 17 utakmica, sa 16 pobjeda i jednim neriješenim rezultatom.

Učinili smo nešto što je izuzetno rutinom, što znači da je pobjeda postala norma i čini se kao da smo nepobjedivi. Ali nismo i nekada možete izgubiti čak i ako ste superiorniji, rekao je Iniesta.

Španjolska nije pobijedila Francusku u šest natjecateteljskih utakmica, izgubivši pet puta i odigravši jednom neriješeno. Francuzi su Španjolsku pobijedili s 3:1 2006. godine u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Iniesta je, kazavši kako mu je taj poraz ostao u gorkom sjećanju, istaknuo da se nada da će Španjolska zadržati svoj nevjerojatan niz na velikim turnirima.
Pobjednik subotnjeg četvrtfinalnog susreta između Španjolske i Francuske u polufinalu igra protiv Portugala.