Sa svima možemo igrati

U Monte Carlu održan je ždrijeb ovogodišnjeg Europskog prvenstva rukometašica, koje će se u prosincu održati u Srbiji. Hrvatske rukometašice svrstane su u skupini C protiv Njemačke, Mađarske i Španjolske.

Hrvatski izbornik Vladimir Canjuga u prvoj je reakciji ipak bio zadovoljan ždrijebom: Europsko prvenstvo definitivno je jače natjecanje od svjetskog i tu nema lakih protivnica. Mislim da smo dobili skupinu po mjeri, sa svim protivnicama možemo igrati. Španjolke, koje su na posljednjem Svjetskom prvenstvu bile brončane nedavno smo dobili, Njemice se u Brazilu nisu proslavile i traže povratak u vrh, Mađarske u Brazilu nije ni bilo.

Canjuga priželjkuje prvo mjesto u skupini: Mislim da se možemo, naravno ako budemo pravi, boriti za prvo mjesto u skupini i da moramo gledati da prenesemo što više bodova. Jer skupina s kojom se križamo, skupina D, mislim da je najjača. Očekujem da će u drugi krug proći Rusija, Crna Gora i Rumunjska, a onda će biti veselo. Morat ćemo se dobro potući, ali to je Europsko prvenstvo na kojem vidiš koliko vrijediš. No, prvenstvo je još daleko, danas smo počeli s pripremama za Olimpijske igre na kojima ćemo nastupiti prvi put u povijesti i mogući dobar rezultat u Londonu sigurno bi nam dao krila za Srbiju.