Čilić protiv Stebea

Na trećem ovogodišnjem Grand Slam turniru Wimbledonu, na kojem će nastupiti pet hrvatskih predstavnika, održan je ždrijeb.


Čilić protiv Stebea

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je postavljen za 16. nositelja, otvorit će nastup protiv Nijemca Cedrik-Marcela Stebea. Nijemac je 73. na ATP ljestvici, a do sada nisu igrali međusobno.

Čilić je najavio dobru formu na travnatim terenima osvojivši prije tjedan dana ATP turnir u Queen'su.

Ivo Karlović će za protivnika u prvom kolu imati Izraelca Dudija Selu (106. na ATP ljestvici). Do sada su igrali dva puta, a Div sa Šalate je slavio u oba dvoboja. Posljednji put ove godine u Zagrebu. Ako prođe Selu, Karlovića u drugom kolu vjerojatno čeka četvrti nositelj Škot Andy Murray.

Ivan Dodig u prvom kolu ide na Čeha Lukaša Rosola (100. na ATP ljestvici), s kojim je tri puta igrao u kvalifikacijama i na Challengerima, a Dodig je slavio jednom, 2010. u Sarajevu. U slučaju prolaza čeka ga drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal.


Martić izvukla tešku protivnicu

Najteže će biti najboljoj hrvatskoj tenisačici Petri Martić, koja ide na 15. nositeljicu Njemicu Sabine Lisicki.
Martić je protiv Lisicki igrala dva puta i oba puta izgubila, a posljednji njihov susret bio je 2010. na Australian Openu. No, Martić je nedavno stigla do četvrtog kola Roland Garrosa, što joj je najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Mirjanu Lučić, koja je glavni turnir izborila kroz kvalifikacije, u prvom kolu očekuje Ruskinja Aleksandra Panova, 74. igračica na WTA ljestvici. Do sada su igrale dva  puta, a Lučić je još nije uspjela svladati.