Green prešao u QPR-u

Pričuvni vratar engleske nogometne reprezentacije Robert Green prešao je iz West Ham Uniteda u Queens Park Rangers s kojim je potpisao ugovor na dvije godine. Tridesetdvogodišnjem Greenu istekao je ugovor s Čekićarima pa je u QPR stigao bez odštete.

Rob je vratar s velikim iskustvom kako na međunarodnoj razini tako i u Premier ligi. Ima sve karakteristike vrhunskog vratara i bit će odlično pojačanje za nas, izjavio je menadžer QPR-a Mark Hughes.

Green je posljednjih šest godina proveo u West Hamu s kojim je na kraju sezone 2010./2011. ispao u drugu ligu, ali je prošle sezone s Čekićarima izborio povratak u društvo najboljih.

Prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici Green je bio prvi vratar Gordog Albiona, ali je taj status izgubio nakon pogreške i primljenog pogotka u susretu prvog kola protiv SAD-a.

Uzbuđen sam i ohrabren smjerom u kojem menadžer Hughes i vlasnici vode ovaj klub. Jedva čekam pridružiti se novim suigračima, izjavio je Green.


Acerbio i Constant u Milanu

Dan nakon što je Nizozemac Clarence Seedorf obznanio odlazak nakon deset godina s Milanom, talijanski viceprvak pojačao se s braničem Chieva Francescom Acerbijem i veznim igračem Genoe Gvinejcem Kevinom Constantom.

Uz Acerbija i Constanta, Milan namjerava kupiti i veznog igrača Fiorentine Riccarda Montoliva te igrača francuskog Nancya Malijca Bakayu Traorea.

Seedorf je izjavio kako napušta Milan, ali nije još siguran da će prekinuti karijeru, a talijanski mediji sele ga u brazilski Botafogo. Milan gotovo sigurno napušta i Francuz Mathieu Flamini.


Juventus vratio Giovinca

Talijanski prvak Juventus odlučio je, nakon dvije godine, vratiti reprezentativca Sebastiana Giovinca iz Parme.

Giovinco je igrač koji je ponikao u Juventusu odakle je prebačen u Parmu, a sada je Stara dama otkupila 50 posto njegova ugovora od Parme za ukupno 11 milijuna eura.

Dvadesetpetogodišnjem Giovincu to će biti treći pokušaj u Juventusu, s obzirom da je 2007. bio posuđen i Empoliju. Omaleni napadač prošle je sezone za Parmu postigao 15 pogodaka.