Bilić svoj mandat ocijenio peticom

Dan nakon povratka hrvatske reprezentacije s Europskoga prvenstva, izbornik Slaven Bilić održao je svoju oproštajnu konferenciju za novinare.


Svoj šestogodišnji mandat na nacionalnoj klupi ocijenio je odličnim: Šest godina A reprezentacija plus dvije godine mlade je užasno puno. To je dug period života i karijere. Ako ga moram ocijeniti, dajem mu peticu. Samo da nije bilo tog neuspjeha u plasmanu na Svjetsko prvenstvo, ali nemojte zaboraviti da su nam tu falila braća Kovač, da se Niko Kranjčar ozlijedio, da smo ostali bez Da Silve. A gdje su još one stative protiv Ukrajine? Ma, bilo je to za maksimalnu ocjenu.


S Englezima najbolje i najgore


Kao najbolju utakmicu svog mandata Bilić je istaknu pobjedu s 2:0 protiv Engleske u Maksimiru na početku izborničkog mandata 2006. godine. Na upit što bi mijenjao, Bilić je rekao da bi to svakako bili sastavi za utakmicu na Wembleyju kada je njegova Hrvatska pregažena s 5:1, te za susret s Engleskom u istome kvalifikacijskom ciklusu, kada je Capellova momčad slavila s 4:1.

Upitan da kaže koga bi htio da ga naslijedi na mjestu izbornika Bilić je odgovorio da ne želi nagađati o imenima. Ne zna se još tko će biti novi izbornik. Ne bih o imenima, a tko god da dođe na klupu Hrvatske želim mu sreće. Trebat će mu znanja, mudrosti, dobre atmosfere i sreće. Uvjeren sam da mu ostavljam sjajnu reprezentaciju", dodao je sda već bivši hrvatski izbornik.


Bilić je rekao kako u ponedjeljak kreće s novim poslom u Lokomotivi iz Moskve. Neće biti lagano jer smo svi psihički izranjavani i fizički umorni. No, vjerujem da neće biti problema, rekao je Bilić i dodao da bi htio da neki hrvatski reprezentativci odu s njim.


Dogovorili smo se s predsjednicom Lokomotiva da poštuje naše želje za  pojačanjima, a ja bih iskreno volio da netko od hrvatskih igrača ode s nama u Rusiju. Ali to ne ovisi o meni, dodao je.