Vatreni sletjeli u Zagreb

Nakon što su jučer završili svoj nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, hrvatski nogometaši vratili su se u Hrvatsku.

U zagrebačku zračnu luku Pleso sletjeli su u 21.45, a Vatrene su dočekali brojni navijači. Izbornika Slavena Bilića i igrače dočekalo je oko 300 najvjernijih navijača. Najveće ovacije doživio je upravo izbornik Bilić, koji se nakon šest godina oprašta od reprezentacije i odlazi na mjesto trenera u moskovsku Lokomotivu.

Nakon kratkotrajnog druženja s navijačima, hrvatski nogometaši ušli su u autobus i uputili se u hotel Sheraton. Udruga navijača Uvijek vjerni organizirala je doček na Trgu bana Josipa Jelačića, ali Vatreni se nisu pojavili, kao što ni nije bilo predviđeno.

Izabranici Slavena Bilića nisu razočarali svojim igrama na EURO-u, štoviše u vrlo teškoj skupini do posljednjeg trenutka bili su u igri za plasman u četvrtfinale. Vatreni su nadigrali Irce, remizirali protiv višestrukih svjetskih i europskih prvaka Talijana, a zatim u posljednjem kolu imali priliku svladati aktualne europske i svjetske prvake Španjolce.