Medvjedi u pulskoj Areni

Hokejaši zagrebačkog Medveščak u rujnu će prirediti još jedan spektakl, odnosno u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije utakmice u sklopu regionalnog EBEL-a.

Na predstavljanju projekta prozvanom Arena Ice fever - Pula MMXII sudjelovali su gradonačelnik Pule Boris Miletić, voditelj odnosa s javnošću EBEL-a Rene Dorfinger, predstavnik agencije CMS Sports AG ujedno i organizator ovog projekta Ozren Müller, predsjednik Medveščak Zagreb Damir Gojanović i vratar zagrebačkih Medvjeda Robert Kristan.

Prema najavama u goste Medvjedima 14. rujna dolazi ljubljanska Tilia Olimpija, a u nedjelju 16. rujna UPC Vienna Capitals. Ovaj projekt je uistinu jedinstven događaj jer će se prvi put u povijesti hokejske utakmice odigrati u povijesnoj građevini ove vrste.

Ovaj projekt je upravo ono o čemu sam cijelo vrijeme pričao, a to je svjetska turistička promocija Hrvatske kroz sport. Siguran sam kako će slika iz pulske Arene obići svijet. Jednako tako ovaj projekt važan je i zbog promocije hokeja u drugim dijelovima Hrvatske osim Zagreba. Ovime se vraćamo korijenima, dolazimo u mjesto gdje je sport jako davno bio vrlo važan, u pulsku Arenu. Bit će jako lijepo vidjeti u Puli igru kao što hokej, čije je igra gladijatorska, tvrda, čvrsta, izjavio je Damir Gojanović.

Ideja se svidjela i ljubimcu navijača Medveščaka Robertu Kristanu: Siguran sam da mi igrači nismo ni svjesni gdje ćemo zaigrati hokej. Ovo je potpuno novo iskustvo za nas, ali jednako tako i za sve građane Pule, kao i njihove goste koji će doći u Arenu. Navikli smo da Medveščak radi velike stvari, ali ovo će biti uistinu veliki spektakl i izazov za sve igrače. Što se tiče temperatura to neće biti veliki problem jer i u dvoranama punim publike, npr. u Ljubljani na Svjetskom prvenstvu, igramo na 26 stupnjeva.