Španjolski mediji: Patili smo kao nikada

Španjolski mediji dan nakon zadnje utakmice u skupini C između Španjolske i Hrvatske (1:0) ističu kako je Furija prošla u četvrtfinale EURA unatoč velikoj patnji.


Prema četvrtfinalu kroz patnju, naslov je u sportskom dnevniku AS. Navasov gol tri minute prije kraja umirio je Španjolsku koja nije dobro igrala i bila je nervozna u drugom poluvremenu, ističe AS. Agonija u drugom poluvremenu, dodaje taj dnevnik.


S analizom AS-a slaže se i dnevnik El Pais koji kao i ostali zahvaljuje vrataru Ikeru Casillasu koji je zaustavio zicer Rakitića koji bi, da je ušao u španjolsku mrežu, eliminirao La Roju. Casillas je izbjegao katastrofu, ističe na naslovnici El Pais. Patili smo kao nikada, ali smo dobili kao uvijek, piše pak Marca čiji entuzijazam pada u opisu igre španjolske reprezentacije.


Španjolska je dosta vremena bila na gol od ispadanja s Eura, ali zahvaljujući Bogu i Casillasu koji je obranio udarac Rakitića nismo primili gol koji je mogao biti fatalan, ističe Marca.


Reprezentacija je prošla u četvrtfinale kao prva u svojoj skupini nakon loše utakmice koju nije znala riješiti do 88. minute. Momčad Vincentea Del Bosquea je patila većinu vremena tijekom kojeg bi je eventualni hrvatski pogodak eliminirao s Eura, priznaje Marca. Nismo toliko patili od finala svjetskog prvenstva, dodaje Marca.


El Mundo Deportivo također navodi da je Španjolska igrala loše, radila dosta grešaka, nije kontrolirala loptu, ali ju je Cassillas spasio. Svi španjolski mediji pišu i tome da je Hrvatska bila zakinuta za dva kaznena udarca, najprije nakon prekršaja Sergija Ramosa na Mandžukiću i Busquetsa na Ćorluki.