Mandžukić i Ćorluka: Sudac je slijep

Hrvatski nogometni reprezentativci nisu u ponedjeljak kasno navečer skrivali razočaranje zbog gubitka utakmice sa Španjolskom za plasman u četvrtfinale EURA, no prema njihovim ocjenama suci su odlučili tko će nastaviti daljnje natjecanje.


Tužno, žalosno. Ne mogu prežaliti što se nismo plasirali u četvrtfinale, ali mogu reći da su suci odlučili tko će proći dalje. Svi smo bili odlični, jer ravnopravno odigrati protiv Španjolske, čak i stvoriti više konkretnih prilika protiv takve ekipe, nije mala stvar. No, očito netko nije htio da prođemo dalje, rekao je Mario Mandžukić nakon poraza od Španjolske koji je Hrvatsku poslao kući.


I Oko sokolovo dalo crveni karton Starku


Vedran Ćorluka je njemačkog suca Starka prozvao slijepcem koji je oštetio hrvatsku ekipu. Sudac je slijepac, nije vidio dva čista jedanaesterca, a upitan je i španjolski gol. Jednostavno, nemam riječi, sudio nam je slijepac, ljut je bio Čarli.


Kapetan reprezentacije Darijo Srna smatra kako je hrvatska reprezentacija pokazala da se može nositi s najboljom ekipom na svijetu. "Teško mi je bilo što reći. No, ne trebamo spuštati glavu. Pokazali smo da spadamo u sam vrh nogometa", rekao je Srna.


Igrali smo dobro, Španjolci su praktički bili bez šanse, a mi smo složili nekoliko sjajnih, dodao je kapetan reprezentacije te se okrenuo budućnosti: Zahvaljujem se svim svojim suigračima na uloženom trudu u zadnjih mjesec dana i za sve što su dali za ovu reprezentaciju. Zahvaljujem i šefu, koji nas je sjajno vodio proteklih šest godina, ali ostavio je pravu ekipu i pravi kostur na kojem će budući izbornik moći graditi momčad.


Rakitić: Danima ću sanjati onaj promašaj


Poraz od Španjolske i ispadanje s europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, u ponedjeljak navečer u Gdanjsku, možda je najteže podnio Ivan Rakitić, koji je u 59. minuti je imao 'zicer' koji je Vatrene mogao dovesti do vodstva, no njegov udarac glavom sjajno je obranio Iker Casillas.


Još danima ću sanjati tu priliku i siguran sam kako mi slijedi nekoliko noći bez sna," rekao je našim akmerama veznjak hrvatske nogometne vrste, te dodao: "Možemo biti ponosni na naš nastup, no što to vrijedi kada smo ispali.