Bilić: Probali smo apsolutno sve, nažalost nismo zabili

Nakon poraza od Španjolske i ispadanja s EP-a izbornik Slaven Bilić bio je utučen, no našao je snage za izjavu.

Čestitao bih igračima. Odigrali smo herojsku utakmicu, nažalost nismo pobijedili. Branili smo se koncentrirano, znali smo da nećemo imati pet-šest prilika, ali jednu-dvije ili tri smo očekivali. Imali smo šansu utakmice preko Rakitića, da smo pogodili sad bi bili u četvrtfinalu, rekao je izbornik u razgovoru za HTV.

Mislim da smo probali apsolutno sve, pritisnuli smo Španjolce, igra se otvorila, ali nažalost nismo dali gol. I ja i igrači imali smo dojam da se sve sudi za Španjolce, ali slaba nam je to utjeha. Neka procjene drugi, teško mi je biti objektivan.

Ne krijem da sam došao osvojiti naslov prvaka Europe, plan nije napravljen, iako je dojam fenomenalan. Ipak, nismo tu radi dojma, već rezultata, a večeras nam je stvarno malo nedostajalo. Nedostajalo nam je malo sreće. Ostavljamo jednu sjajnu generaciju, momčad koja je još u usponu, za dvije godine afirmirat će se i neki novi igrači. Ova generacija će tek doseći svoj vrhunac, zaključio je izbornik.

Slijedi mi nekoliko noći bez sna. Dali smo sve od sebe. Hvala hrvatskim navijačima, cijelo vrijeme su bili uz nas, rekao je Ivan Rakitić.

Dogovorili smo se da njima pustimo inicijativu, da čekamo, da probamo nešto napraviti kad dođemo do lopte. Mislim da nezasluženo idemo kući, rekao je Nikica Jelavić.

Odigrali smo tri odlične utakmice, danas smo se dobro suprotstavili velikoj Španjolskoj, da je Rakitić zabio onao glavom sve bi bilo drugačije. Mislim da ova Hrvatska ima budućnost, sad nažalost nismo uspjeli, ali kad igrate protiv Španjolske trebate imati i malo sreće, smatra Ognjen Vukojević.