Čilić pobjednik Queensa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je ATP turnir na travi u londonskom Queen's Clubu nakon što je njegov suparnik u finalu, Argentinac David Nalbandian, diskvalificiran zbog nesportskog ponašanja pri rezultatu 7:6 (3), 3:4 za argentinskog igrača.

Nakon što je Čilić oduzeo servis Nalbandianu za vodstvo 4:3, Argentinac se razljutio i nogom udario u reklamu ispred linijskog suca. Pritom je spomenutog suca nehotice udario vrhom tenisice u potkoljenicu, no glavni sudac nije imao izbora nego diskvalificirati Nalbandiana.

Čilić je tako na neskvakidašnji način stigao do svog sedmog ATP naslova u karijeri, prvog ove godine. Također, Čiliću je ovo prvi osvojeni turnir na travnatoj podlozi, svih prethodnih šest osvojio je na tvrdim podlogama.

Početak dvoboja protekao je u dominaciji Nalbandiana, koji je poveo s 2:0 i imao dvije break-lopte za 3:0. No tada se Čilić probudio, uspio vratiti izgubljeni servis i izjednačiti na 3:3. Do kraja prvog seta više nije bilo breakova, pa je odlučivao tie-break. Nalbandian je brzo ostvario prednost od 5:1 u odlučujućoj igri i mirno priveo kraju u svoju korist.

Početkom drugog seta Čilić je oduzeo servis Nalbandianu, Argentinac je uspio vratiti break za 3:3, ali odmah u sljedećoj igri naš je najbolji tenisač s nekoliko odličnih poteza stigao do nove prednosti, što je isprovociralo nesportsku reakciju Nalbandiana, zbog koje je diskvalificiran.

FINALE:

MARIN ČILIĆ (HRV/6) - David Nalbandian (Arg) 6:7 (3), 4:3 - Nalbandian diskvalificiran