Hrvatski navijači polako stižu u Gdanjsk

Hrvatski navijači polako stižu u Gdanjsk gdje će sutra na stadionu PGE Arena u susretu posljednjeg kola skupine C na EP-u snage odmjeriti Hrvatska i Španjolska.

Dva dana uoči sraza vatrenih i furije atmosfera je opuštena. Naši navijači razgledavaju grad, a kockice privlače pažnju na svakom koraku. Najviše ih ima u centru grada - u Dlugoj ulici i na Dlugi targu, najpopularnijoj šetnici u gradu.

Na stadionu se očekuje najmanje 10.000 naših navijača, jer su aranžmani za Španjolsku prvi planuli. Za duel sa Španjolcima odavno su prodani avioaranžmani po cijeni od oko 4,500 kuna, a na dan utakmice iz Zagreba leti pet aviona za Gdanjsk. Tako će avionima iz Hrvatske doći oko tisuću navijača. Najveći dio kockastih ipak će doputovati vlastitim prijevozom.

Gdanjsk je četvrti najveći grad u Poljskoj. Računajući i gradove Gdynju i Sopot, s kojima tvori takozvano Trojmiasto, ima više od 800.000 stanovnika, dok sam Gdanjsk ima oko 450.000 stanovnika.

Utakmica će se igrati na stadionu PGE Arena kapaciteta 42.105 gledatelja. Troškovi izgradnje stajali su oko 200 milijuna eura. Gradnja je počela 2008. godine, a otvaranje je bilo u srpnju prošle godine. PGE Arena je dom poljskog prvoligaša Lechije. Stadion nosi ime po Polish Energy Group (PGE) koja je prava platila 8,5 milijuna eura za pet godina.