Bilić: Ako treba, parkirat ćemo autobus u svom šesnaestercu

Po dolasku u Gdanjsk izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić održao je kraću konferenciju za hrvatske novinare u hotelu Resydent u Sopotu.

Španjolska je najbolja momčad na svijetu, ali još uvijek nije Barcelona, naglasio je izbornik Bilić, dodavši kako to neće biti jednostrana utakmica i kako će furiji pokušati parirati kroz posjed lopte.

Španjolska je nervozna kada nema posjed lopte, a to je bitno jer se tada i naša obrana odmara, naglasio je Bilić, dodavši: Branit ćemo se visoko, no ukoliko će nas Španjolska natjerati ,parkirat ćemo pred naš gol 'autobus', ma ne autobus već 'double-decker'.

Situacija s Nikicom Jelavićem je bolja, više nema temperaturu i konkurira za sastav, a na pitanje koga bi radije vidio u španjolskom napadu, Torresa ili Fabregasa, Bilić je bio vrlo jasan.

Torres je velika snaga španjolskog sastava, volio bih da ne igra jer bez njega 'furija' nema dubinu u napadu, ali sam uvjeren da će biti u sastavu.

Dio španjolskog tiska je objavio kako bi mozak španjolske igre Xavi mogao propustiti utakmicu zbog lakše ozljede, što bi po Biliću bila dobra vijest za Hrvatsku.

To bi jako promijenilo njihovu igru jer nemaju dva Xavija. Očekujem da bi tada uskočio Fabregas ili možda Javi Martinez.

U slučaju neuspjeha Bilić se od klupe hrvatske vrste oprašta utakmicom protiv aktualnih svjetskih i europskih prvaka: Nadam se kako to ipak neće biti moja zadnja utakmica na hrvatskoj klupi. Ako se to i dogodi, odlazim posve miran i siguran da smo suradnici i ja napravili odličan posao. Bez obzira na ishod otići ću uzdignuta čela, zaključio je Bilić.