HNS se ograđuje od izgreda navijača

Hrvatski nogometni savez se danas ogradio od svih devijantnih ponašanja dijela navijača tijekom Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Hrvatski nogometni savez, svi reprezentativci i članovi stručnog stožera podržavaju sve aktivnosti Uefe u cilju pronalaženja pojedinaca koji svojim ponašanjem narušavaju ugled natjecanja bez obzira iz koje države dolazili, poručili su ih HNS-a te dodali: HNS apelira na Uefu da hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja je svojim igrama, ponašanjem na terenu i van njega, godinama u svjetskom vrhu, ne kažnjava i ne dovodi u vezu s dijelom navijača koji zapravo to ni nisu, već je riječ o huliganima koje treba izolirati sa svih sportskih događanja.

Hrvatska je i na ovom prvenstvu pokazala kako ima sjajne, kulturne i odane navijače koji vole svoju reprezentaciju, poštuju sve druge reprezentacije i u duhu sporta i fair playa navijaju za svoju zemlju, stoji u priopćenju krovne kuće hrvatskog nogometa.

Europski nogometni savez je danas objavio kako je pokrenut disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog događaja tijekom susreta protiv Italije igranom u četvrtak u Poznanju (1:1).

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog paljenja baklji i njihova bacanja na teren, te zbog nedoličnog ponašanja hrvatskih navijača (rasističkih povika i rasističkih obilježja) tijekom utakmice protiv Italije, objavila je UEFA.

Nakon prve utakmice na Euru protiv Irske HNS je zbog bakljade hrvatskih navijača već kažnjen s 25.000 eura.